Wintercongres brandweer 2020

Op 7 maart verleende Reddingsorganisatie Vlaanderen haar medewerking op het wintercongres brandweer 2020.

De voorzitter jeff Dujardin informeerde de genodigden over de werking van “ROVL” Daarnaast werd ook het opleidingscentrum voor Search And Rescue honden van “ROVL” voorgesteld, dit kon op grote belangstelling rekenen tijdens en na het congres.

Gerdy Seynaeve gaf uitleg over de werking van het GPS Tracking systeem die gebruikt wordt door de SAR teams om de positie van het slachtoffer(s) door te geven aan de hulpdiensten.Tijdens de uitleg werden de talrijk opgekomen SAR teams aan het werk gezet op zoek naar slachtoffers op het domein Groenhove te Torhout en zagen de aanwezigen live de werking van het GPS Tracking systeem.

Kortom een boeiend en leerrijk congres voor alle aanwezigen.

Reddingsorganisatie Vlaanderen bedankt de brandweer Vlaanderen voor deze opportuniteit!

Geef een reactie